Στο Οικολογικό Δίκτυο Eco Port Status ο ΟΛΠ

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί πλέον ένα από τα 13 ευρωπαϊκά και ένα από τα δύο της Μεσογείου, τα οποία εντάχθηκαν στο Οικολογικό Δίκτυο Eco Port Status, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, “αποτελεί ιδιαίτερη αξία το Λιμάνι του Πειραιά να εντάσσεται με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων (ESPO) στο Δίκτυο Οικολογικών λιμανιών της Ευρώπης, μετά από αξιολόγηση του φακέλου των θεμάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε ενεργά στην Τεχνική Συνάντηση της σχετικής Επιτροπής, καθώς και στο Συνέδριο για τα Green Port Logistics and Energy for Green Ports στη Βενετία με την επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Χρυσάνθη Κοντογιώργη”.

Όπως είναι γνωστό ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει ήδη εγκαταστήσει Σταθμό Περιβαλλοντικών μετρήσεων, δίκτυα αποβλήτων, ενώ εκτελούνται προγράμματα φωτοβολταϊκών πάρκων ενέργειας και ανάπτυξης πρασίνου. Σημειώνεται ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει πιστοποιηθεί επίσης κατά PERS (Part Environmental review System) και έχει ενταχθεί στη βάση δεδομένων του δικτύου λιμένων ECOPORT΄s Status.

econews

Σχόλια