Πετρέλαιο: μείωση της παραγωγής κατά 50% στη Λιβύη

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πτώση άνω του 50% έχει σημειώσει η παραγωγή πετρελαίου στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Λιβύης, αν και εντείνονται οι προσπάθειες από το στρατό της χώρας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πετρελαιοπηγών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, πολλές από τις περιοχές που παράγεται πετρέλαιο βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη, όπου μεγάλα τμήματα έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών που επιθυμούν την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

«Έχουμε μειώσει στο ελάχιστο την παραγωγή, πολύ κάτω από το μισό της κανονικής μας παραγωγής των 100.000 βαρελιών την ημέρα, παρόλο που δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για λόγους ασφαλείας», δήλωσε το στέλεχος της εταιρείας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας σε καμία πετρελαιοπηγή.

«Εργαζόμαστε σαν μία ομάδα, ένας λαός της Λιβύης, οι εργάτες και ο στρατός για να διασφαλίσουμε τις πετρελαιοπηγές και τις υποδομές» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η παραγωγή θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα μόλις δοθεί η ευκαιρία».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με πηγές από τη βιομηχανία πετρελαίου εκτός Λιβύης, οι αποστολές αργού πετρελαίου από τη χώρα, την 12η εξαγωγό στον κόσμο, έχουν σχεδόν σταματήσει εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής, της έλλειψης προσωπικού στα λιμάνια και των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια