Καύσιμα: ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο γενικός γραμματέας ενέργειας Στέφανος Κομνηνός δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω των εξελίξεων στη Λιβύη.

Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Κομνηνός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στην πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Επίσης, τόνισε ότι έχουν μειωθεί τα φαινόμενα με τις πειραγμένες αντλίες στα πρατήρια και οι παραβάτες παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Κομνηνός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, επισημαίνοντας ότι το μέτρο έχει νόημα όταν η τιμή λιανικής κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς με την τιμή βάσης.

Παραδέχτηκε ότι οι τιμές καυσίμων στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα υψηλές και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για έρευνα από τον αρμόδιο υπουργό.

Εν τω μεταξύ διαστάσεις έχει πάρει η χρήση των ληστρικών µηχανισµών κλοπής στη βενζίνη ενώ, σύµφωνα µε µελέτη του Πολυτεχνείου, τουλάχιστον 10%των αντλιών στα πρατήρια είναιπειραγµένες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», δυο τέτοιους µηχανισµούς, µε τους οποίους αλλοίωνε τις ενδείξεις και των τεσσάρων αντλιών του πρατηρίου του, εντόπισαν το Σάββατο σε βενζινάδικο επί της οδού Βάρης – Κορωπίου, ελεγκτές του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το πρατήριο σφραγίστηκε και ο ιδιοκτήτης προφυλακίστηκε, ενώ πέραν του προστίμου 8.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, ο φάκελος του παραπέμφθηκε στη διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να του αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια