Στα πρόθυρα της εξαφάνισης οι τιγρεις της Σιβηρίας

1
23

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε 14 άτομα περιορίζεται ο ενεργός πληθυσμός της τίγρης της Σιβηρίας (Amur), σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Περίπου 500 τίγρεις της Σιβηρίας ζουν στην άγρια φύση, ωστόσο ο αποτελεσματικός πληθυσμός τους είναι αυτός που καθορίζει τη γενετική ποικιλομορφία του είδους.

Η χαμηλή γενετική ποικιλομορφία σημαίνει ότι η τρωτότητα στις ασθένειες ή οι σπάνιες γενετικές διαταραχές είναι πιθανόν να «περάσουν» στις επόμενες γενιές.

«Τα αποτελέσματά μας είναι τα πρώτα που αποκαλύπτουν αυτή τη γενετική επιβράδυνση στην πρόσφατη ιστορία των τίγρεων της Σιβηρίας. Αυτά τα αποτελέσματα συνάδουν με τη δημογραφική μείωση που είχε καταγραφεί στον πληθυσμό της τίγρης Amur το 1940», επισημαίνουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας ζούσαν στη βόρεια Κίνα, στη χερσόνησο της Κορέας και σε περιοχές της ανατολικής Ρωσίας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα σχεδόν εξαφανίστηκαν εξαιτίας της οικιστικής ανάπτυξης, της καταστροφής των οικοτόπων και της λαθροθηρίας.

Μέχρι το 1940 εκτιμάται ότι είχαν απομείνει μόνο 20 με 30 άτομα στην άγρια φύση. Η νέα έρευνα δείχνει ότι αυτή η πρόσφατη γενετική επιβράδυνση ενοχοποιείται για την εξαφάνιση της γενετικής δεξαμενής του είδους.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν εχω ξανα δει τετοια τρομερη ελλειψη και τωρα που αντιληφθηκα πως ολα αυτα ειναι αληθειες θα προσπαθησω να ευαισθητοποιησω και τους αλλους γυρω μου!!! Επισης συγχαρητηρια για το εξυπνο και καλοφτιαγμενο site που κατα την γνωμη μου, μπορει να βοηθησει παρα πολυ στην ευαισθητοποιηση των νεων!!!Και παλι συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.