Ελληνικό: "η δημόσια γη δεν είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης" λέει ο Κ. Μητσοτάκης

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σκληρή ανακοίνωση για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό εξέδωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση απουσία σχεδίου και μίλησε για απουσία διαφάνειας στη διαχείριση της υπόθεσης. Κάλεσε, τέλος, τα αρμόδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού κυβερνητικά στελέχη να παρέχουν επίσημη στη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ως εξής:

«Οι διαφωνίες και η ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργών της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Νέο «θύμα» αυτή τη φορά το Ελληνικό.

Την ώρα που ο κ. Παμπούκης διαπραγματεύεται επενδύσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, η κα Μπιρμπίλη παίρνει σαφείς αποστάσεις, κάνοντας λόγο για δημιουργία μητροπολιτικού χώρου πρασίνου.

Ενώ η κυβέρνηση αναμασά, εδώ και 16 μήνες, την καραμέλα της αξιοποίησης του Ελληνικού, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ούτε για βασικά ζητήματα, όπως να καθορίσει χρήσεις γης και να επιλύσει ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες στην περιοχή.

Έχουν πλέον περισσέψει τα μισόλογα, οι μυστικές διαβουλεύσεις, η προνομιακή μεταχείριση ορισμένων και τα μεγαλεπήβολα σχέδια ξένων «ειδικών».

Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι και στο ζήτημα του Ελληνικού η κυβέρνηση ψαρεύει σε θολά νερά και κανείς δεν έχει καταλάβει ούτε ποιο είναι το σχέδιο ούτε ποιες είναι οι πραγματικές της προθέσεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η δημόσια γη δεν είναι τσιφλίκι της, αλλά περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Δεν μπορεί να λειτουργεί ψιθυρίζοντας εν κρυπτώ στους διαδρόμους των Υπουργείων, εξουσιοδοτώντας κάθε λογής ξένους «σοφούς» και λειτουργώντας ως μεσίτης πίσω από κλειστές πόρτες.

Εκείνο που χρειάζεται, πρώτα από όλα, είναι διαφάνεια και επαγγελματισμός. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση οφείλει, αφού πρώτα καταφέρουν να συνεννοηθούν οι Υπουργοί μεταξύ τους, να ενημερώσει επίσημα για το σχέδιό της όσον αφορά το Ελληνικό, να ξεκαθαρίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η αξιοποίησή του, να διαβουλευτεί με τις τοπικές κοινωνίες και να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στη Βουλή. Τα γενικά κι αόριστα είναι εκ του πονηρού και δεν θα έχουν τελικά κανένα πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας και των ελλήνων πολιτών».   

econews

Σχόλια