ΔΕΣΦΑ: 10 ενδιαφερόμενοι για την τρίτη δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

0
47

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία του έργου «Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια υλικών και κατασκευή της 3ης δεξαμενής στη νήσο Ρεβυθούσα» εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Συγκεκριμένα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 10 εταιρείες ή και κοινοπραξίες εταιρειών.

Πρόκειται για τις:

– FELGUERA –IHI S.A.
– TECHNIMONT SpA
– COBRA -SENER
– CONSORTIUM TGE – PARESA
– TECHNIP ITALY SpA
-CONSORTIUM POSCO E&C – INTRAKAT
– CONSORTIUM AKTOR S.A.-ENI SAIPEM S.A
– J&P AΒΑΞ AE
– JV VINCI-ENTREPOSE-TERNA S.A.
– TECHNICAS REUNIDAS S.A. – ARCHIRODON GROUP N.V.

Το έργο, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, προβλέπει την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων στη νήσο Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων, όπου βρίσκονται άλλες δύο δεξαμενές των 65.000 κ.μ. έκαστη, καθώς και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να εξυπηρετούνται πλοία μεταφορικής ικανότητας 180.000 κ.μ. υγροποιημένου αερίου, έναντι των 135.000 κ.μ. που είναι το σημερινό όριο.

Η αναβάθμιση της Ρεβυθούσας προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2014.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Γιώργος Παπαρσένος δήλωσε σχετικά ότι «o μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και η παρουσία ισχυρότατων επιχειρηματικών ομίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο του έργου,  αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη συγκεκριμένη φάση του διαγωνισμού και διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και χαμηλότερες οικονομικές προσφορές για την κατασκευή της νέας υποδομής».

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια