Συζήτηση για τη λίμνη Κορώνεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σημείο αντιπαράθεσης αποτέλεσε το θέμα της λίμνης Κορώνειας, ανάμεσα στη διοίκηση και την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας,  μετά από επερώτηση της παράταξης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» με αφορμή την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο ota.gr, ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε ότι «το μοντέλο ανάπτυξης είναι αυτό που δολοφόνησε τη λίμνη. Όμως η πρώην νομαρχία έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του μοντέλου αυτού».

Ο κ. Τρεμόπουλος εστίασε την κριτική του στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην εξέλιξη των έργων, την επιβολή προστίμων και τη σύσταση των κλιμακίων ελέγχου περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης απάντησε ότι ««Αν είχα τη δυνατότητα να δώσω βραβείο Γκίνες για τη μεγαλύτερη αναλήθεια θα το έδινα στον κ. Τρεμόπουλο».

Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία της λίμνης.

«Οι ευθύνες δεν βαρύνουν τη νομαρχία αλλά την ελληνική πολιτεία» είπε και ανέφερε ότι από τα 21 υποέργα του master plan, μόνο τα 7 ήταν αρμοδιότητα της πρώην νομαρχίας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια