Απονεμήθηκε το βραβείο Sasakawa 2011 από το UNEP

0
7
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
 

Σε δύο οργανώσεις από την Λατινική Αμερική και την Ασία που εργάζονται για την προστασία των δασών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε απομονωμένες αγροτικές κοινότητες απονεμήθηκε το Βραβείο Sasakawa του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP).

Η Asociación Forestal Integral San Andrés, Petén από τη Γουατεμάλα και η Manahari Development Institute από το Νεπάλ μοιράστηκαν το βραβείο Sasakawa 2011, το οποίο είχε θέμα “Δάση για τους Ανθρώπους, Δάση για “Πράσινη” Ανάπτυξη”.

Το φετινό βραβείο Sasakawa επιχείρησε να αναδείξει την πρωταρχική σημασία της προστασίας των δασών στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας παγκόσμιας Πράσινης Οικονομίας.

Στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν πως η αποδάσωση και υποβάθμιση των δασών κοστίζουν στην παγκόσμια οικονομία από 2,5 τρισ. ως 4,5 τρισ. δολάρια ετησίως, περισσότερα απ’ όσα κόστισε η πρόσφατη διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.

Η επιλογή των νικητών έγινε με κριτήριο την προώθηση της διατήρησης και της βιώσιμης διαχείρησης των δασών, τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλεί η αποδάσωση, την ενίσχυση των κοινοτήτων που διαβιούν σε αυτά τα οικοσυστήματα και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Το Βραβείο Sasakawa του UNEP υποστηρίζεται από το ιαπωνικό Ίδρυμα Nippon, έναν ανεξάρτητο μη κυβερνητικό οργανισμό που χρηματοδοτεί φιλανθρωπικά και άλλα έργα στην Ιαπωνία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχόλια