Οικολογική καταστροφή στη λίμνη Αργυροπουλίου

0
66

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Για «οικολογική καταστροφή στη λίμνη Αργυροπουλίου» έκανε λόγο σε ερώτηση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος της Λάρισας, στην ερώτηση που απεύθυνε προς τους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ανέφερε χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

«Η λίμνη Αργυροπουλίου στον Τύρναβο Λάρισας, αποκαταστάθηκε μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων.

Η έκταση της λίμνης καλύπτει 400 στρέμματα και η αποκατάστασή της χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2000-2007 με προϋπολογισμό έργου 1.350.000 ευρώ.

Σήμερα, η λίμνη αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο της περιοχής, που κινδυνεύει όμως από οικολογική καταστροφή, αφού στις παραλίμνιες εκτάσεις έχουν προσφάτως εγκατασταθεί, παρανόμως, σκηνίτες Βούλγαροι Ρομ, οι οποίοι μολύνουν το νερό της λίμνης ρίχνοντας χλωρίνη για να θανατώσουν ψάρια (γριβάδια) που είναι άφθονα στην λίμνη.

Η παράνομη μέθοδος ψαρέματος (ρίψη χλωρίνης) προκαλεί τεράστια ζημιά στον γόνο πέστροφας που έχει εντοπιστεί στα νερά της, όσο και στις καραβίδες που επανεμφανίστηκαν στην περιοχή.

Οι αλλοδαποί σκηνίτες, μέχρι στιγμής δρουν ανεξέλεγκτα, υποβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή με τη ρίψη σκουπιδιών, με τα παραπήγματα που έχουν δημιουργήσει, αλλά και δημιουργώντας οχλήσεις σε επισκέπτες του υγροβιότοπου και γενικότερη ανασφάλεια στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. Ροντούλης ρώτησε τους Υπουργούς « αν προτίθεται η Πολιτεία να προβεί σε έλεγχο των εν λόγω αλλοδαπών, τόσο για την νομιμότητα εγκατάστασή τους, όσο και για τις οχλήσεις που δημιουργούνε και πως σκέπτεται να προστατέψει το συγκεκριμένο υγροβιότοπο από την οικολογική καταστροφή, δεδομένου ότι έχουν δαπανηθεί ήδη πολλά χρήματα για την αποκατάστασή του».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια