Φαλαινοθηρία: βοήθεια για το Sea Shepherd ζητά η Ιαπωνία

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση στην κυβέρνηση της Αυστραλίας απηύθυνε η Ιαπωνία, ζητώντας να εμποδίσει τα σκάφη της οργάνωσης Sea Shepherd, που μάχεται κατά της φαλαινοθηρίας, να φύγουν από το λιμάνι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου,  Dennis Richardson, «η Ιαπωνία ορισμένες φορές ζητά πράγματα που η Αυστραλία δεν μπορεί να κάνει».

«Για παράδειγμα, μας έχουν ζητήσει πολλές φορές να εμποδίσουμε τα σκάφη της Sea Shepherd να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Αυστραλίας. Νομικά δεν έχουμε καμιά δικαιοδοσία για να κάνουμε κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Richardson.

«Η Αυστραλία δεν πρόκειται να παρέμβει για να καταστείλει ειρηνικές διαμαρτυρίες. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει στην Ιαπωνία πολλές φορές», προσέθεσε.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι διέκοψε πρόωρα την αποστολή φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική, λόγω καταδίωξης από τα σκάφη της οργάνωσης Sea Shepherd.

Ακτιβιστές της οργάνωσης καταδίωκαν εδώ και καιρό τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά έτσι ώστε να μην σκοτώσουν φάλαινες, ή να σκοτώσουν όσο τον δυνατόν λιγότερες.

Ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου χαρακτήρισε ενθαρρυντική την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι διακόπτει τη φαλαινοθηρία, ωστόσο πρότεινε συγκρατημένη αισιοδοξία επισημαίνοντας ότι θα ήταν πρώιμο να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για αλλαγή πολιτικής.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια