Αμβρακικός: 9 κουκουλοφόρους λαθροκυνηγούς αναζητούν οι Αρχές

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εντολές για συνεχείς ελέγχους στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Αμβρακικού Κόλπου, έχουν λάβει οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών που εντοπίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών ΛΑΟΣ Α. Πλεύρη και Α. Γεωργιάδη, τόνισε ότι «από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, για την αστυνόμευση της χερσαίας περιοχής αυτού, διενεργούνται τακτικές περιπολίες, ενώ παράλληλα παρέχεται συνδρομή στην οικεία Δασική Υπηρεσία, καθώς και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την πρόληψη και καταστολή των φαινομένων λαθροθηρίας».

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, όταν οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ κατήγγειλαν ότι πριν λίγες ημέρες «εννέα κουκουλοφόροι με πέντε ταχύπλοα σκάφη σκότωσαν 50 φαλαρίδες, πάπιες και άλλα πουλιά, ενώ τρόμαξαν και τους αργυροπελεκάνους που άφησαν προσωρινά τις φωλιές τους, γεγονός για το οποίο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγή τους».

Οι κ.κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης επικαλούνται καταγγελίες της Ορνιθολογικής Εταιρείας ότι «για μιάμιση ώρα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, οι λαθροκυνηγοί αλώνιζαν τον υδροβιότοπο εξολοθρεύοντας όποιο φτερωτό βρισκόταν μπροστά τους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην επίθεση των κουκουλοφόρων επισήμανε ότι «η αναφερόμενη περιοχή είναι δυσπρόσιτη από τη θάλασσα, καθόσον περικλείεται από αναχώματα που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σκαφών σε αυτή», διαβεβαίωσε όμως ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια