Σκότωσαν και έφαγαν αρκούδα στα Γρεβενά

2
30

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μια ομάδα λαθροθήρων στα Γρεβενά οργάνωσε φαγοπότι σε σπίτι με κύριο πιάτο μια αρκούδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι οικοδεσπότες ήταν τόσο υπερήφανοι για το κυρίως πιάτο του γεύματος, που φωτογράφισαν το θήραμα τους, τόσο πριν από την προετοιμασία όσο και κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, αλλά και του γεύματος.

Μάλιστα στη μέση του τραπεζιού είχαν τοποθετήσει ως «τρόπαιο» το κεφάλι του άτυχου ζώου.

Το μυστικό κυκλοφόρησε και ένας κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ για να το καταγγείλει, έστω και ανώνυμα.

Ενημέρωσε τους ανθρώπους της περιβαλλοντικής οργάνωσης για το γεύμα και είπε ότι υπάρχει φωτογραφικό υλικό που τεκμηριώνει την καταγγελία του.

Από την Καλλιστώ ενημερώθηκε το Δασαρχείο Γρεβενών και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στάλθηκε επιστολή προς τη Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για ένα απεχθές περιστατικό που χαρακτηρίζει τη βάρβαρη αντιμετώπιση της προστατευόμενης άγριας πανίδας και της ελληνικής φύσης, και μάλιστα από ανθρώπους που ζουν κοντά σ” αυτήν», δήλωσε στην εφημερίδα ο επιστημονικός υπεύθυνος της οργάνωσης, Γ. Μερτζάνης, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει κατάθεση στο Δασαρχείο Γρεβενών, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την Καλλιστώ ενημερώθηκαν και οι κοινοτικές Αρχές, οι οποίες χρηματοδοτούν πρόγραμμα LIFE στην περιοχή της Πίνδου για την προστασία και τη διατήρηση του πληθυσμού της αρκούδας.

«Ελπίζουμε σε μια παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, σύμφωνα με τον νόμο που προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης, ώστε να δώσουν το μήνυμα σε όποιον θελήσει να τους μιμηθεί», είπε ο κ. Μερτζάνης.

Για το econews

Newslink Hellas

2 Σχόλια

  1. Καλα ο κοσμος μιλαμε εχει ξεφυγει εντελως.Για ποτε τα ζωα αυτα θα αρχισουν να τρωνε και εκεινα ανθρωπους ετσι απο αγανακτιση.

Comments are closed.