Φωτοβολταϊκά: «πράσινο φως» για τους αγρότες της Θεσσαλίας

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού μεταβιβάστηκαν στους Αντιπεριφερειάρχες οι αρμοδιότητες για την έκδοση βεβαιώσεων χαρακτηρισμού γης, την έκδοση άδειας για το επιτρεπτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών, την έγκριση ή μη άλλων δραστηριοτήτων σε γεωργική γη και την προώθηση θεμάτων εκμηχάνισης και εξηλεκτρισμού γεωργίας.

Με τον τρόπο αυτό οι αιτήσεις των αγροτών για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, διεκπεραιώνονται ταχύτερα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αντί να συγκεντρώνονται στην έδρα της Περιφέρειας.

Ήδη, δόθηκαν οι πρώτες άδειες για το επιτρεπτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας σε Θεσσαλούς αγρότες.

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και κεντρική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλες μας οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες συντείνουν σχεδιασμένα προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Πηγή: εφημερίδα Κόσμος της Λάρισας

Σχόλια