Παιδικό βιβλίο με θέμα τη σωτηρία του πλανήτη

0
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Έχοντας φέρει τον πλανήτη στα όρια αντοχής του, εμείς οι ενήλικοι μπορούμε τουλάχιστον να φροντίσουμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, ώστε να μη συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια λάθη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το βιβλίο της Τζοάν Ο΄ Σάλιβαν «100 ιδέες για να σώσεις τον πλανήτη πριν γίνεις 14!», δίνει στα παιδιά προεφηβικής ηλικίας τα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για να μετατρέψουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον σε πράξη.

Στόχος του βιβλίου είναι να αποκτήσουν τα παιδιά συναίσθηση τι θα πει να προστατεύει κανείς εμπράκτως το περιβάλλον και να υιοθετήσουν την κατάλληλη στάση ζωής.

Παραδείγματος χάριν, η ιδέα 10 είναι τα δώρα που δεν μπαίνουν σε συσκευασίες αλλά είναι εμπειρίες, όπως η επίσκεψη σε ένα μουσείο, γιατί είναι «πιο διασκεδαστικό να περνάς χρόνο με αυτούς που αγαπάς, αντί να ξοδεύεις χρήματα για να τους αγοράζεις αντικείμενα ».

Η ιδέα 26 που προτρέπει τα παιδιά να προτιμούν ρούχα από δεύτερο χέρι, καθώς έτσι όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά θα αποφύγουν και τη δυσάρεστη εμπειρία να εμφανιστούν στο σχολείο με την καινούργια μπλούζα τους που θα φορούν άλλοι τρεις συμμαθητές τους.

Πολλές φορές τα παιδιά είναι εκείνα που «βάζουν στον ίσιο δρόμο» τους ενήλικους σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια