Αυστραλία: τραγικός θάνατος 14χρονου μετά από επίθεση κροκόδειλου

0
87

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 14χρονος που δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο την ώρα που έπαιζε σε ένα ποτάμι στην κοινότητα Milingimbi, ανατολικά του Darwin στην Αυστραλία.

Αστυνομικοί, δασοφύλακες και απλοί πολίτες τη Δευτέρα «χτένισαν» την περιοχή προσπαθώντας να βρουν το άτυχο αγόρι, που δέχτηκε την επίθεση την Κυριακή, ενώ έπαιζε με τα αδέρφια του.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και συνεργάζεται με τα παιδιά που έπαιζαν με τον 14χρονο όταν σημειώθηκε το περιστατικό, ωστόσο η συλλογή των πληροφοριών είναι δύσκολη δεδομένου ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιθαγενείς και δεν μιλούν αγγλικά.

Στην Αυστραλία, οι κροκόδειλοι αλμυρού αλλά και γλυκού νερού είχαν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω του ανελέητου κυνηγιού, ωστόσο μετά τον ομοσπονδιακό νόμο του 1971 που δημιούργησε καθεστώς προστασίας, ο πληθυσμός τους ανέκαμψε.

Εκτιμάται ότι στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας ζουν περισσότεροι από 80.000 κροκόδειλοι αλμυρού νερού, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο ερπετό του πλανήτη, αφού το μήκος τους φτάνει τα επτά μέτρα. Οι κροκόδειλοι αλμυρού νερού επιτίθενται πολύ συχνότερα στους ανθρώπους, σε σύγκριση με τους κροκόδειλους του γλυκού νερού που επίσης ζουν στην περιοχή.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια