Νέα Ζηλανδία: 107 φάλαινες πιλότοι ξεβράστηκαν στην ακτή

0
26

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τραγικό θάνατο βρήκαν 107 φάλαινες πιλότοι που ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Οι φάλαινες εντοπίστηκαν την Κυριακή από ορειβάτες κοντά στην περιοχή Cavalier Creek στο  Νησί Stewart, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή μέλη του Τμήματος Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας, όμως οι μισές φάλαινες είχαν ήδη πεθάνει, ενώ οι υπόλοιπες αργοπέθαιναν.

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι φάλαινες είχαν ξεβραστεί στην αμμουδιά και τα κύματα υποχωρούσαν, οπότε οι διασώστες αποφάσισαν να θανατώσουν ορισμένες από τις φάλαινες που πέθαιναν μαρτυρικά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθούν μέχρι να φτάσουν στην περιοχή περισσότεροι διασώστες.

«Δεν είναι εύκολη η απόφαση να θανατώσουμε τα ζώα, ωστόσο η ευθανασία είναι κάποιες φορές αναγκαία για να σταματήσουν να υποφέρουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο  Brent Beaven, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

Οι φάλαινες πιλότοι, που ξεκινούν από τα τέσσερα μέτρα και φτάνουν  τα έξι μέτρα σε μήκος, αποτελούν τον πιο κοινό τύπο φάλαινας στα νερά της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεβράζονται φάλαινες στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Τον περασμένο μήνα ξεβράστηκαν και πέθαναν 24 φάλαινες πιλότοι. Το Δεκέμβριο του 2009 πέθαναν περισσότερες από 120 φάλαινες σε δυο διαφορετικές παραλίες στην περιοχή Golden Bay, στην ανατολική ακτή του Βόρειου Νησιού.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια