Κερατέα: φεύγουν τα ΜΑΤ

1
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το ενδεχόμενο να αποσυρθούν, μέχρι νεοτέρας, οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρου που είναι προγραμματισμένο να δημιουργηθεί ο χώρος υγειονομικής ταφής στην Κερατέα, φέρεται να εξετάζει σοβαρά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι δικαστικές εκκρεμότητες δεν έχουν επιτρέψει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ και η παρουσία της αστυνομίας εκεί κρίνεται πλέον άνευ ουσίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων έπαιξαν και τα μεγάλα σε έκταση επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου, αλλά και οι ανάγκες αστυνόμευσης που ανακύπτουν εξαιτίας των επικείμενων μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Πηγή Newsbeast

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, επιστρατεύθηκε ως «κομιστής μηνύματος της κυβέρνησης» για την εκτόνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Κερατέα, προτείνοντας αυτό το οποίο πρότειναν οι Οικολόγοι Πράσινοι 40 μέρες πριν!!
  Κάλιο αργά, παρά ποτέ.
  Χ

  Κύριε Δήμαρχε,
  Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθώ και εγώ και οι συνεργάτες του συνδυασμού μου με ιδιαίτερη προσοχή και αγωνία τα όσα διαδραματίζονται στην Κερατέα. Είμαστε γειτονικοί δήμοι και υπάρχουν όπως είναι φυσικό στενές και πολλές, ανθρώπινες και επαγγελματικές σχέσεις ανάμεσα στους δημότες σας και τους δημότες του Σαρωνικού.
  Πέραν αυτού, είναι λογικό να ενδιαφέρομαι για τη λύση που θα δοθεί στο πρόβλημα γιατί μας αφορά άμεσα η διάθεση των στερεών αποβλήτων των δήμων μας. Έχουμε την εντύπωση ότι έχει δημιουργηθεί ένα αδιέξοδο, το οποίο είναι ιδιαίτερα οδυνηρό, με την αναστάτωση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και με τραυματισμούς κατοίκων και αστυνομικών, με άμεσο κίνδυνο για ενδεχόμενες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους.
  Εκτός αυτού, όπως καλά γνωρίζετε, έχει αναστατωθεί η λειτουργία των σχολείων με σοβαρές επιπτώσεις στην πρόοδο των παιδιών και έχει καταβαραθρωθεί η οικονομική δραστηριότητα της Λαυρεωτικής στο σύνολό της και ιδιαίτερα στο Λαύριο εν μέσω κρίσης. Έχω την εντύπωση ότι όλες οι μέχρι τώρα συγκρούσεις που άγγιξαν τα άκρα, έδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν ενδίδει, γιατί θεωρεί ότι οποιαδήποτε υποχώρηση μπορεί να ερμηνευθεί ως μήνυμα ενδοτικότητας για άλλους τομείς όπου οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της, προκαλούν έντονες αντιδράσεις.
  Θεωρώ λοιπόν ότι ως κύριος υπεύθυνος, αιρετός εκπρόσωπος του λαού της Λαυρεωτικής, πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης της κατάστασης με αμοιβαίους συμβιβασμούς, που θα καταστήσουν δυνατή την επιδίωξη μιας νέας συνεννόησης με την κυβέρνηση.
  Εκτιμώ λοιπόν ότι μπορείτε να προτείνετε:
  1.Την κατάργηση των οδοφραγμάτων και την αφαίρεση όλων των εμποδίων της κυκλοφορίας.
  2.Την ταυτόχρονη αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή με δημόσια δέσμευση ότι δε θα σημειωθούν γεγονότα έως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση η οποία εκκρεμεί.
  3.Στο διάστημα αυτό πρέπει να υπάρξει προσπάθεια -στην οποία θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου- να διεξαχθούν ουσιαστικές συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
  Τα τρία αυτά σημεία τα ανέφερα ήδη χθες ως αντιπρόταση στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού. Δυστυχώς βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση –ο συνδυασμός μου κι εγώ- να καταψηφίσουμε το προτεινόμενο από το Δήμαρχο κ. Π. Φιλίππου ψήφισμα για περαιτέρω αναταραχή και όξυνση της κατάστασης.
  Η πρότασή μας, κύριε Δήμαρχε, προέρχεται από ανθρώπους που ανήκουν σε όλα τα κόμματα και εκφράζει μια γνήσια αγωνία για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην περιθωριοποίηση μιας περιοχής που σε μεγάλο βαθμό ζει από τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα τουριστικού χαρακτήρα, αλλά και από την προσέλκυση νέων κατοίκων.
  Αυτοί που είναι έτοιμοι να ανέβουν μαζί σας στα οδοφράγματα, στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τους κομματικούς σκοπούς ακραίων πολιτικών δυνάμεων και προσωπικές ιδιοτελείς φιλοδοξίες.
  Κύριε Δήμαρχε, έχετε στα χέρια σας το μέλλον των κατοίκων Λαυρεωτικής και των Νοτιοανατολικών Μεσογείων γενικότερα, από κοινωνική, πολιτική και οικονομική άποψη.
  Σας παρακαλώ να θεωρήσετε αυτή τη συμβολή μας ως μια ειλικρινή προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις. Ποτέ δεν είναι αργά για να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία.
  Χριστίνα Χριστοφάκη
  Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-
  Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού.
  __________________________________________
  (Σύζυγος Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης – δικό μου το συμπλήρωμα!!)
  ___________________________

Comments are closed.