Υπογραφή συμβάσεων για την Αλιεία

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας, Γιάννης  Διαμαντίδης και οι εκπρόσωποι των Ομάδων Τοπικής Δράσης, υπέγραψαν χθες τις πρώτες Συμβάσεις του Άξονα 4 «Αειφόρος ανάπτυξη Αλιευτικών περιοχών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (κοινώς «LEADER Αλιείας»).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα προγράμματα του «LEADER Αλιείας» προβλέπουν χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε αλιείς και κατοίκους αλιευτικών παράκτιων περιοχών, με σκοπό τη διαφοροποίηση δραστηριοτήτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Επίσης καλύπτουν τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες επενδύσεις.

Οι πρώτες συμβάσεις αφορούν τις περιοχές Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Δωδεκάνησα (Κάλυμνος), συνολικού ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ, καθώς και τις περιοχές Καβάλα και Αιτωλοακαρνανία (ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ).

Μετά την επιστροφή του υπουργού από την Κίνα, θα ακολουθήσουν άλλες τρεις περιοχές (Κυκλάδες, Αμβρακικός, Λέσβος, ύψους περίπου 15.000.000 ευρώ).

Πριν το τέλος του 2011,  αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και η υπογραφή συμβάσεων για ακόμη πέντε περιοχές (Χίο, Σάμο, Μαγνησία, Εύβοια, Ξάνθη), συνολικής δημόσιας δαπάνης 25.000.000 ευρώ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια