Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: διορία στη Βουλγαρία μέχρι 20 Μαρτίου για εξόφληση χρεών

0
4
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ως τις 20 Μαρτίου η Βουλγαρία θα πρέπει να εξοφλήσει το συσσωρευμένο χρέος ύψους 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Transneftπου συντονίζει το έργο.

Το Εποπτικό Συμβούλιοτης εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου συνεδρίασε στη Ρώμη. Εκεί υιοθετήθηκαν οι ρωσικές προτάσεις για ελαχιστοποίηση των εξόδων και ειδικότερα για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

«Εάν η βουλγαρική πλευρά δεν καταβάλει το χρέος της και δεν εγκρίνει τη βελτιωμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε θα αποφασιστεί να περάσει η εταιρεία σε καθεστώς «εν υπνώσει», δηλαδή θα παραμείνει μόνο το κεντρικό γραφείο στο Άμστερνταμ με έναν υπάλληλο», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Transneft κ. Μπάρκοφ, ο οποίος σχολίασε ότι «συνολικά η βουλγαρική πλευρά συμπεριφέρθηκε θετικά κατά τη συνάντηση, υπάρχει η αίσθηση βελτίωσης των θέσεών τους».

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος των ύψους 1,269 εκατ. ευρώ, η ελληνική πλευρά συμφώνησε να καλύψει πλήρως την πληρωμή του αναλογούντος ΦΠΑ για τα έτη 2008-2010, αλλά αν έως την 1η Μαΐου η χωρα μας δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της, το ποσό θα διαιρεθεί μεταξύ όλων των μελών της κοινοπραξίας, περίπου από 350.000 ευρώ.

Σχόλια