Χωματερή Δουρούτης: τον Απρίλιο ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης

0
16

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Αρχές Απριλίου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στη χωματερή της Δουρούτης και θα αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του μεγαλύτερου ΧΑΔΑ στον νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

Έτσι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της χωματερής που λειτουργούσε συγκεντρώνοντας τα απορρίμματα ολόκληρου του λεκανοπεδίου, δίπλα από την Πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και θα ακολουθήσει εξάμηνη λειτουργία του από την ανάδοχο εταιρεία.

Η σύμβαση υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο των Ιωαννίνων, ενώ ανακοινώθηκε ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,78 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου-Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση της Δουρούτης, εξίσου σημαντική με εκείνη της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού και ευχαρίστησε το σημερινό αλλά και το προηγούμενο συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την συμβολή τους στο αποτέλεσμα.

Σημαντική προτεραιότητα τώρα για το Δήμο Ιωαννίνων είναι να προωθήσει ευρύ πρόγραμμα ανακύκλωσης, ώστε να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια