Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε 10 σχολεία της Αθήνας

0
35

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι Συνήγοροι του Κλίματος διοργανώνουν ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 10 σχολεία της Αθήνας με σκοπό να ενθαρρύνουν τους μαθητές να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας του σχολείου τους κατά 10% μόλις μέσα σε 10 εβδομάδες!

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις ενεργειακές επιδόσεις του σχολείου τους μέσω ειδικών μετρητών ενέργειας που θα εγκατασταθούν στα σχολεία, αλλά και χρησιμοποιώντας διαδικτυακά διαδραστικά εργαλεία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις/διαδραστικά εργαστήρια με στόχο να αποκτήσουν γνώσεις και να αναλάβουν δράση σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης της ενέργειας, αλλά και γενικότερα σε καίρια ζητήματα κλιματικής αλλαγής.

Στο τέλος των 10 εβδομάδων, το σχολείο που θα καταφέρει την καλύτερη ενεργειακή επίδοση και την πιο ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος θα αναδειχθεί σε πρωταθλητή!

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία: 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 59ο Γυμνάσιο Αθήνας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, 152ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Το πρόγραμμά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας, Πρόγραμμα ΕΕ Νέα Γενιά σε Δράση.

Το πρόγραμμα «Η Δύναμη του 10» εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας 10:10 για τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος κατά 10% σε ένα χρόνο, ξεκινώντας από το 2010.

Το 10:10 παρακινεί νέους, οικογένειες, σχολεία, επιχειρήσεις, καταστήματα και πολίτες σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες.

Στην εκστρατεία ήδη συμμετέχουν πάνω από 95.000 άνθρωποι, επιχειρήσεις και σχολεία σε 128 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία σε όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.1010global.org.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια