«Πράσινη» ανάπλαση στο Ελληνικό με ενυδρείο και γήπεδα γκολφ

0
24

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πρόγραµµα Fast Track του υπουργείου Επικρατείας θα ενταχθεί το έργο αξιοποίησης του Ελληνικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Η πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο, προβλέπει δύο γήπεδα γκολφ, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήµια, εκθεσιακά, τεχνολογικά, συνεδριακά αλλά και εμπορικά κέντρα.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή µεγάλης µαρίνας, καθώς και του µεγαλύτερου ενυδρείου στον κόσµο. Στόχος είναι η έκταση του Ελληνικού να μετατραπεί σε ένα μεγάλο κήπο.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι με την αξιοποίηση του Ελληνικού  θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα ωφεληθούν και όµοροι δήµοι.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το συνολικό σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού ύψους,  5 – 7 δισ. ευρώ, θα παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας, αρµόδιος για επενδύσεις, Χάρης Παµπούκης στους αξιωµατούχους του Κατάρ µε τους οποίους θα συναντηθεί την ερχόµενη Τρίτη σε µία προγραµµατισµένη βάσει του µνηµονίου της Νέας Υόρκης συνεργασία των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή συνεδριάζει η ∆ιυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον κ. Παµπούκη παρουσία των υπουργών Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υποδοµών και Μεταφορών, ΥΠΕΚΑ και Πολιτισµού κατά την οποία και θα συζητηθεί η ένταξη του Ελληνικού στο Fast Track όπου θα υπάρξει σύµπραξη του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια