Διαχείριση Απορριμμάτων: προτάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατέθεσαν την άποψη τους για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αποφασίζει να διαχειριστεί τα απορρίμματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σε συνέντευξη Τύπου, υποστήριξαν ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΚΔΝΑ και η περιφέρεια Αττικής επιδιώκουν να παραδώσουν τη διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτες και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να εγκρίνουν τους περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης 700 τόνων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ότι το εργοστάσιο θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Επίσης, υποστηρίζει ότι το όλο εγχείρημα θα είναι πανάκριβο, θα ευνοεί έναν και μόνο εργολάβο και το κόστος θα μετακυλήσει στους πολίτες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει, ειδικά για την Αττική, τη σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης – κομποστοποίησης, που υπάρχει στα Άνω Λιόσια.

Ακόμα, προτείνει  τη δημιουργία 2 εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης για 1200 τόνους τον χρόνο, την επέκταση και αναβάθμιση του κάδου χαρτιών, την καθιέρωση των ρευμάτων των οργανικών αποβλήτων και τέλος τη δημιουργία 3 εργοστασίων κομποστοποίησης και την επιτάχυνση της κατασκευής των έξι Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια