Επικίνδυνα πουλιά και κροκόδειλοι απειλούν τους Αυστραλούς

0
25
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι κυκλώνες Γιάσι και Κάρλος που έπληξαν την Αυστραλία δεν άφησαν μόνο συντρίμμια στο πέρασμά τους, αλλά κατέστρεψαν τους βιότοπους κροκοδείλων και άλλων επικίνδυνων ζώων, αποτέλεσμα αυτά να βγουν “σεργιάνι” και να απειλούν τους κατοίκους των Βόρειων περιοχών της χώρας.

Έτσι, οι αρχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει πλημμυρισμένες περιοχές γιατί ενδέχεται να κυκλοφορούν κροκόδειλοι.

Επίσης, οι κάτοικοι των κοινοτήτων της βόρειας ακτής του Κουήνσλαντ ειδοποιήθηκαν να μένουν μακρυά από τα πουλιά cassowary, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Με ύψος πάνω από 1,80 μέτρα, αιχμηρά νύχια μήκους 12 εκατοστών και πολύ ισχυρά πόδια, τα cassowary καταχωρήθηκαν το 2007 στο βιβλίο Γκίνες ως τα πιο επικίνδυνα πουλιά στον κόσμο.

Οι Αρχές του Κουήνσλαντ και περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποίησαν ότι τις προσεχείς εβδομάδες τα cassowary θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα τροπικά δάση της περιοχής προς αναζήτηση τροφής, καθώς ο κυκλώνας Γιάσι αποψίλωσε τα δέντρα από τη βασική τους τροφή, τα φρούτα.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ρίψεων τροφής στα πουλιά από αέρος προκειμένου να μείνουν μακρυά από τους ανθρώπινους οικισμούς, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην τα ταΐζουν, καθώς, παρότι φιλήσυχα και ντροπαλά ζώα, όταν νιώθουν πως απειλούνται γίνονται επιθετικά και εξαιρετικά επικίνδυνα.

Σημειώνεται πως το Cassowary ζει στα τροπικά δάση της Αυστραλίας και της Νέας Γουϊνέας, τρέφεται με πεσμένα φρούτα, σαλιγκάρια, φίδια και άλλα μικρά ζώα και δεν έχει την ικανότητα να πετάει.

Μάλιστα είναι ένα από τα δυσκολότερα ζώα για τον ζωολογικό κήπο λόγω των συχνών τραυματισμών που υφίστανται οι φύλακες που τα φροντίζουν.

Σχόλια