Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: δεν αποχωρεί η Ρωσία από τον αγωγό

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το σχέδιο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Voice of Russia», ο Πεσκόφ διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης της Ρωσίας από την κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

Η ιδέα κατασκευής του πετρελαιαγωγού αρχικά εκφράστηκε στη δεκαετία του 90, όμως στην πορεία πολλές φορές αναβλήθηκε, τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, αναφέρθηκε στο συσσωρευμένο χρέος της Βουλγαρίας που ανέρχεται στα 7,3 εκατ. ευρώ και της Ελλάδας στα 1,269 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της «Τρανσνιέφτ», Ίγκορ Ντεμίν στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, η Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αλλά θα «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι” αυτόν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», ο Ντεμίν επισήμανε ότι «Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων».

Ο κ. Ντεμίν διέψευσε και σε άλλα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύματα περί οριστικής αποχώρησης της Ρωσίας από το σχέδιο του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, επιμένοντας ότι σήμερα στη Ρώμη, από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια