«Ηλιακά καύσιμα» με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

0
40

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, δημιούργησε ηλιακά καύσιμα με ουδέτερο ή και μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες νερό, διοξείδιο του άνθρακα και ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ο κ. Κωνσταντόπουλος πήρε πρόσφατα για την εφεύρεση του το Διεθνές Βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, το οποίο θα επιχορηγήσει το έργο του με το ποσό των 1.750.000 ευρώ.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος διευθύνει το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ και είναι μέλος του δ.σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΕ, παρουσίασε το ερευνητικό έργο του υπό τον τίτλο «προηγμένοι πολυλειτουργικοί αντιδραστήρες για πράσινη κινητικότητα και ηλιακά καύσιμα».

Το επιστημονικό περιοδικό New Scientist έχει ήδη αναφερθεί στην προτεινόμενη ερευνητική προσέγγιση από τον κ. Κωνσταντόπουλο ως «το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά το πετρέλαιο».

Η ερευνητική προσέγγιση βασίζεται σε επιστήμες και τεχνολογίες υλικών, αντιδραστήρων και προσομοίωσης που έχει αναπτύξει ο κ. Κωνσταντόπουλος τα τελευταία 20 χρόνια, στην επιστημονική περιοχή των καταλυτικών αντιδραστήρων για την αντιμετώπιση των εκπομπών καυσαερίων κινητήρων.

Για το econews

Newslsink Hellas

Σχόλια