Πρόστιμο 91.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρόστιμο ύψους 91.000 ευρώ επέβαλε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ) η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, για τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στον ΧΥΤΑ Κατερίνης.

Όπως προκύπτει από την Πράξη Βεβαίωσης Προστίμου, σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρβαση της μέγιστης χωρητικότητας του φατνώματος υποδοχής απορριμμάτων από τα προβλεπόμενα 187.500 κ.μ. σε 240.000 κ.μ. και δεν διενεργήθηκε στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος ευστάθειας του έργου από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, ο ΧΥΤΑ λειτουργούσε χωρίς οριστική άδεια επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων όπως και στερεών αποβλήτων, ενώ δεν γινόταν σταδιακή εκτέλεση εργασιών αποκατάστασής του.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αστέριος Μπουσνάκης, υπογράμμισε ότι η νομική υπηρεσία της επιχείρησης μελετά όλα τα στοιχεία προκειμένου να καταθέσει ένσταση.

«Δεχόμαστε μεν ότι έγινε υπέρβαση του όγκου υποδοχής απορριμμάτων, αλλά αναγκαστήκαμε να δεχθούμε τα σκουπίδια του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων στους Ταγαράδες όπως και της βόρειας Πιερίας», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, επισήμανε ότι δεν είχε γίνει μόνο φύτευση δέντρων και ότι στον χρόνο αυτοψίας των επιθεωρητών, υπήρχαν όλες οι απαιτούμενες άδειες για την επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων, καθώς και διάθεσης στερεών αποβλήτων.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.