«Πνίγηκε» στα σκουπίδια η Καλαμάτα

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Λόφους σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλά σημεία στην πόλη της Καλαμάτας, και στα χωριά του Δήμου, αφού τον τελευταίο καιρό δεν γίνεται καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας της αδυναμίας χώρου διάθεσης.

Σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το πρόβλημα προκλήθηκε ύστερα από απαγόρευση χρησιμοποίησης του ΧΑΔΑ της Μαραθόλακας με δικαστική απόφαση και ως εκ τούτου η μεταφορά των απορριμμάτων και οι δυσκολίες για τη διάθεσή τους σε νόμιμους χώρους, έχουν οδηγήσει στη συσσώρευση σκουπιδιών σε όλη την έκταση του Δήμου.

Πριν λίγες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εγκατάσταση μηχανισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στο μοναδικό χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Κράτος για το σκοπό αυτό, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Σε ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έχει ενημερώσει εγγράφως για το πρόβλημα τόσο τον εισαγγελέα, όσο την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με τη εταιρεία RAM και αναμένεται άμεσα η περιβαλλοντική έγκριση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται  μάλιστα ότι την παρούσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σ” αυτό το πλαίσιο, πιθανότατα, θα συζητηθεί και το θέμα της Καλαμάτας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια