Νέα Υόρκη: μετατροπή των αστικών λυμάτων σε ενέργεια σχεδιάζει ο Δήμος

0
30
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα από τα γνωρίσματα της Νέας Υόρκης είναι η έντονη δυσοσμία σε πολλούς δρόμους της πόλης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βασική αιτία είναι το πεπαλαιωμένο σύστημα αποχέτευσης στο οποίο αποτίθενται σε ημερήσια βάση 1,3 δισεκατομμύρια γαλόνια αστικών λυμάτων από 8 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο όγκος των αστικών λυμάτων υποβάλλεται σε διάφορα στάδια επεξεργασίας με αποτέλεσμα τη μείωσή του σε 1200 τόνους, οι οποίοι αποτίθενται σε χωματερές του Λονγκ Άιλαντ και της Βιρτζίνια.

Οι ιθύνοντες του δήμου της Νέας Υόρκης πιστεύουν πως όλα αυτά τα λύματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή καθαρής ενέργειας σε διάφορες εφαρμογές.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε μεθάνιο καθιστά τα αστικά λύματα πλούσια ενεργειακή πηγή. Προς το παρόν μέρος του μεθανίου χρησιμοποιείται για την ενεργειακή τροφοδοσία 14 εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Στόχος του δήμου της Νέας Υόρκης είναι η συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία να μετατρέψουν το μεθάνιο σε ενέργεια για την κάλυψη αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική Αρχή ευελπιστεί να μετατρέψει το μεθάνιο των αστικών λυμάτων σε ενέργεια, με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης.

Σχόλια