Βρετανία: αιτήσεις για φωτοβολταϊκά στα σούπερ μάρκετ

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

H αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsburys, η τρίτη μεγαλύτερη στη Βρετανία, προχώρησε σε συμφωνία με την British Gas, βάσει της οποίας οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέσα στο κατάστημα, για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» στόχος της Sainsburys, είναι να γίνει «ο υπ” αριθμόν ένα προορισμός για τους πελάτες που αναζητούν νέες ενεργειακές τεχνολογίες».

Επίσης, για κάθε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος οι πελάτες θα κερδίζουν χιλιάδες πόντους, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώνουν στο κατάστημα κάνοντας τα ψώνια τους.

Η Sainsburys ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα,  δείχνει το «πράσινο» πρόσωπο της, στέλνοντας  τα ληγμένα τρόφιμα σε εργοστάσια βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έχει εγκαταστήσει σε αρκετά καταστήματά της σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Επίσης, στα χωράφια που περιβάλλουν το «οικολογικό» της σούπερ μάρκετ στο Ντάρτμουθ έχει τοποθετήσει μελίσσια, προκειμένου οι μέλισσες να βοηθούν τους αγρότες στην επικονίαση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζάστιν Κινγκ δήλωσε ότι «Η Sainsburys βοηθά εδώ και χρόνια τους πελάτες της να εξοικονομούν χρήματα χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση μέσω της Sainsburys Energy», της θυγατρικής δηλαδή που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πελατών σε ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Επίσης, ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των επενδύσεών της σε ανανεώσιμες τεχνολογίες, με απώτερο στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών όλων των καταστημάτων της.

Ήδη σε κάποια σούπερ μάρκετ της έχει εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά συστήματα.

Από το 2009 έχει τοποθετήσει σε κατάστημά της στο Γκλόστερ σύστημα, μέσω του οποίου η κινητική ενέργεια από τα αυτοκίνητα των πελατών μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα που τροφοδοτεί τα ταμεία.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια