ΔΕΗ: σε διαβούλευση οι όροι του διαγωνισμού για τον «έξυπνο μετρητή»

0
10
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε δημόσια διαβούλευση ως τις 24 Φεβρουαρίου έθεσε η ΔΕΗ τους όρους του διαγωνισμού για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμέτρησης, το οποίο θα επιτρέψει στους καταναλωτές να ενημερώνουν απευθείας την Επιχείρηση για τις πραγματικές καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα υλοποίησης ενός προγράμματος εγκατάστασης περίπου 250.000 «έξυπνων μετρητών» κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΙΙ του ΕΣΠΑ.

Επίσης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Εξπρές” το έργο περιλαμβάνει πενταετή παροχή υπηρεσιών λειτουργίας τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης του συστήματος, όπως επίσης αποκατάσταση βλαβών όλου του μετρητικού και επικοινωνιακού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ ετησίως, ή 3,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο της πενταετίας.

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν εγγυητική επιστολή ύψους 480.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2% του προϋπολογισμού του έργου.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει, τέλος, να διαθέτουν εγκαταστάσεις στην Ελλάδα αλλά και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης του συστήματος αποκατάστασης βλαβών όλου του μετρητικού και επικοινωνιακού εξοπλισμού.

Σχόλια