ΔΕΗ: κρατάμε την πλειοψηφία διαμηνύει η κυβέρνηση – Σενάρια ξεπουλήματος

0
1
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η ελληνική Πολιτεία δεν σκοπεύει να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Η πολιτική της κυβέρνησης για διατήρηση του 51% της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο παραμένει ακλόνητη, δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός που δήλωσε πως  «μια ενδεχόμενη πώληση, θα γίνει σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την πραγματική, με βάση την σημερινή τιμή της μετοχής της εταιρείας» υπογραμμίζοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό, αφού αφορά την παραχώρηση της ενεργειακής δύναμης της χώρας.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού στελέχους ήρθαν λίγες μόνο ώρες μετά από εκείνες του επικεφαλής της τρόικας Σερβάας Ντερούζ, ο οποίος λίγο ως πολύ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο της χώρας, όπως παραλίες, λιμάνια, αλλά και τη ΔΕΗ σε εξευτελιστικές τιμές, για να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε οικονομική στήριξη.

Σχόλια