Η Καστοριά συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκές Λίμνες»

0
46

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Δήμος Καστοριάς θα αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα της ρύπανσης της λίμνης Ορεστίδας, μέσα από τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκές Λίμνες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σε λίγες ημέρες αποστολή του δήμου θα μεταβεί στην Βερμπάνα της Ιταλίας, διοργανώτρια πόλη της πρώτης συνάντησης εργασίας του προγράμματος, που θα γίνει από τις 3 ως τις 6 Μαρτίου.

Ο Αντιδήμαρχος Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος δήλωσε ότι «η λίμνη αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα μόλυνσης. Λίμνες έχουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες όμως εδώ και καιρό έχουν λύσει τα ζητήματα αυτά και τώρα προσβλέπουν στην τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των περιοχών τους».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δημιουργηθούν μικρότερα εταιρικά σχήματα από πόλεις με ομοειδή προβλήματα και θα αναζητηθούν χρηματοδοτούμενες δράσεις για την εξυγίανση των λιμνών.

Από την Ελλάδα, συμμετέχει μόνο ο δήμος Καστοριάς, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί 58 συμμετοχές από τη Σουηδία, τη Φιλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια