Έγκριση για κυματοθραύστη στην Αίγινα

0
32

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης του έργου «Προστασία με κυματοθραύστη, εκ φυσικών ογκολίθων των κρηπιδωμάτων νέου λιμένα Αίγινας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η συζήτηση για το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ το ζήτημα του λιμανιού της Αίγινας απασχολεί τους αρμόδιους φορείς για δεκαετίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κυματοθραύστης, που θα έχει ύψος 2 μέτρα και μήκος 580 μέτρα, έχει σκοπό να προστατεύει την προβλήτα από τους δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους, που ταλαιπωρούν το νησί, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το λιμάνι και να σημειώνονται ατυχήματα.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων υπήρχαν ενστάσεις σχετικά με την κατασκευή του έργου, καθώς εκτιμά ότι οι γεμάτοι αρχαία όστρακα ύφαλοι μόλοι που βρίσκονται στα ανοιχτά του λιμανιού και οι οποίοι δεν έχουν ανασκαφεί κανονικά, ενδέχεται να κινδυνεύσουν κατά τη διάρκεια των έργων.

Εκτός αυτού επισημάνθηκε ότι σε μελλοντική επέκταση του κυματοθραύστη υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί το αρχαίο λιμάνι.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια