Συνάντηση για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Καβάλα

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες στην Καβάλα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Θύμιος Σώκος, με τους τέσσερις δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τεχνικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η άμεση ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων των δήμων.

Επίσης, τονίστηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η επέκταση του ΧΥΤΑ της Καβάλας, εάν κριθεί αναγκαίο ο Δήμος να δεχθεί όλα τα απορρίμματα της περιφερειακής ενότητας.

Ο κ. Σώκος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα με τη διαχείριση απορριμμάτων θα λυθεί με τον καλύτερο τρόπο.

«Η Πολιτεία προτίθεται να βοηθήσει με λογική και φρόνηση στην υλοποίηση εκείνων των επενδύσεων που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ομολογουμένως ένα μεγάλο θέμα.

Σε άλλες περιοχές είναι καλύτερα τα δεδομένα, σε κάποιες άλλες υστερούμε, ενώ υπάρχουν και μεγάλες γεωγραφικές ενότητες όπου εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία επέμβαση.

Αυτήν την υστέρηση δεν μπορούμε να τη δικαιολογήσουμε και πρέπει με αίσθημα ευθύνης να δραστηριοποιηθούμε άπαντες.

Τα χρήματα που διατίθεται είναι όσα χρειάζονται για να έχουμε ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και ταυτόχρονα να βάλουμε μπροστά διαδικασίες αξιοποίησης των απορριμμάτων», δήλωσε ο κ. Σώκος.

Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, ενώ προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια