ΙΕΝΕ: ολοκληρώθηκε ημερίδα για τις έρευνες υδρογονανθράκων

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα του ΙΕΝΕ με θέμα «Έρευνες Υδρογονανθράκων & Προοπτικές Παραγωγής στην Ελλάδα», στο οποίο είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν επιφανή στελέχη του ελληνικού πετρελαϊκού κλάδου, ειδικοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί.

Εισαγωγικά σχόλια απηύθυνε ο κ. Αλέξης Αθανασόπουλος, Πρόεδρο ς της Επιτροπής Υποδομών του ΙΕΝΕ , καθώς και ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, ο οποίος συντόνισε και την όλη ημερίδα.

Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Ιωάννης Μανιάτης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι δύο παρουσιάσεις που έγιναν.

Η πρώτη, από τον κ. Κωνσταντίνο Α. Νικολάου, Γεωλόγο Πετρελαίων, Ενεργειακό Οικονομολόγο και Μέλος του ΔΣ του ΙΕΝΕ, είχε ως θέμα την «Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, Ιστορικό – Πετρελαιοδυνατότητες – Προοπτικές και Σχέση με την Εθνική Κυριαρχία».

Η δεύτερη, από τον καθηγητή κ. Γρηγόρη Τσάλτα, Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, και Δ/ντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αφορούσε «Το Νομικό Καθεστώς για την Εξερεύνηση και Εκμετάλλευση των Υποθαλάσσιων Φυσικών Πόρων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

Αμφότερες οι τοποθετήσεις τους ήταν άκρως ενημερωτικές και υπήρξαν η αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του κοινού, αλλά και γνωστών στελεχών του πετρελαϊκού κλάδου της χώρας μας.

Στο σχετικό πάνελ μεταξύ των άλλων συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Μηχ/κός Μεταλλείων – Γεωφυσικός και Δ/ντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛ.ΠΕ, ο κ. Αντώνης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Παρ/μα Αν. Στερεάς & Σύμβουλος Υφυπουργού ΠΕΚΑ, ο κ. Κώστας Παπαβασιλείου, Γενικός Διευθυντής, ΙΓΜΕ & Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών κ.α.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια