Φυσικό αέριο: εξελίξεις στην ελληνική αγορά – Άδεια στην M&M Gas

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Άδεια προμήθειας φυσικού αερίου απέκτησε η M&M Gas, κοινή εταιρεία των Ομίλων Μυτιληναίος και Μότορ Οϊλ.

Με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη χορηγήθηκε στην εταιρεία «Μ και Μ Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικού Αερίου» (M&M Gas) άδεια προμήθειας φυσικού αερίου με την οποία αποκτά δικαίωμα πώλησης φυσικού αερίου σε επιλέγοντες πελάτες, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3428/2005. Η άδεια ισχύει για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Σημειώνεται πως με βάση τον κανονισμό της αγοράς, η άδεια δίνει το δικαίωμα πώλησης φυσικού αερίου σε όλους τους καταναλωτές εκτός των ορίων των τριών υφιστάμενων Εταιρειών Παροχής Αερίου.

Εντός των τριών ΕΠΑ επιτρέπεται η πώληση αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς, καταναλωτές με κατανάλωση τουλάχιστον 100 χιλιάδες MWh ανά έτος και μη οικιακούς πελάτες που προμηθεύονται φυσικό αέριο για τη συμπίεσή του για χρήση από κινητήρες οχημάτων.

Οι Μότορ Οϊλ και Μυτιληναίος συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστος στην M&M Gas (μετοχικό κεφάλαιο ύψους 2 εκατ. ευρώ). Όπως έχουν ανακοινώσει από τον προηγούμενο Αύγουστο οι δύο εταιρείες, η ίδρυση της η M&M Gas στοχεύει αφενός στη διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών των ομίλων σε φυσικό αέριο με ανταγωνιστικούς όρους και αφετέρου στην εμπορία φυσικού αερίου σε τρίτους.

Για το econews

Newslink

Σχόλια