ΔΕΛΤΑ: η επίσημη θέση της εταιρείας για τον Οδηγό μεταλλαγμένων προϊόντων

3
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με αφορμή το δημοσίευμα της 5ης Φεβρουαρίου σχετικά με τη δικαστική διαμάχη ΔΕΛΤΑ-Greenpeace για τη χαμηλή βαθμολογία του γάλακτος της πρώτης στον Οδηγό με τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα που εκδίδει η ΜΚΟ, το www.econews.gr έγινε παραλήπτης επιστολής από τη Vivartia, στην οποία παρατίθεται η επίσημη θέση της εταιρείας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα κάτωθι:

«Σε συνέχεια της ανάρτησής σας, της 5/2/2011, με τίτλο: «Η ΔΕΛΤΑ ξεκινά δικαστική διαμάχη με τη Greenpeace» σας αποστέλλουμε την επίσημη θέση της εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, η οποία απαντά στο νέο οδηγό της Greenpeace που κυκλοφόρησε στις 25/1/2011. Στον προηγούμενο οδηγό, το γάλα ΔΕΛΤΑ ήταν το μόνο με την υψηλότερη βαθμολογία, δηλαδή 10/10, γεγονός που επιβεβαιώνει την μη παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο προϊόν.

Στο νέο οδηγό, η διαφορά στη βαθμολογία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη σήμανση και η τοποθέτηση στο κόκκινο μπορεί να λειτουργήσει παραπλανητικά για τον καταναλωτή.

Για το λόγο αυτό, μαζί με την επίσημη απάντηση επισυνάπτονται και όλα τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το γάλα ΔΕΛΤΑ είναι ελεύθερο από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Συγκεκριμένα επισυνάπτονται:

1)Επιστολή της εταιρείας ΔΕΛΤΑ προς τον ΕΦΕΤ με αίτημα την έγκρισή του για ειδική σήμανση (ελεύθερα από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς).

2) Αρνητική απάντηση ΕΦΕΤ στο ανωτέρω αίτημα.

3) Πιστοποιητικό της SGS (Παγκόσμιος Οργανισμός Πιστοποίησης) για μη παρουσία Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στο γάλα ΔΕΛΤΑ και ΒΛΑΧΑΣ

4) Πιστοποιητικό της SGS προς την εταιρεία ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ (θυγατρική της ΔΕΛΤΑ) για μη χρήση Γενετικά τροποποιημένων Οργανισμών σε όλη την αλυσίδα ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται στη διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής».

3 Σχόλια

  1. Κάτι χάνω και νομίζω το ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το δεύτερο link είναι λάθος.

    Τι λέει ΔΕΛΤΑ δηλαδή; Ότι ο ΕΦΕΤ μεν τους απέρριψε αλλά μια ιδιωτική εταιρεία λέει ότι δεν έχουν ΓΤΟ;

Comments are closed.