Περιβαλλοντικά έργα στο Βόλο

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Π. Γερακούδη, είχε ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, με θέμα την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΥΠΕΚΑ για την κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικής πρότασης που επεξεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ, για μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, που θα βελτιώσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού και θα συμβάλουν καθοριστικά στην προστασία του Παγασητικού Κόλπου.

Επιπλέον, ο κ. Σκοτινιώτης, συναντήθηκε, από κοινού με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη, με την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Θεσσαλίας, Ντ. Ζαμπούνη και στελέχη της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «JESSICA», το οποίο αφορά έργα βιώσιμης ανάπτυξης στον αστικό χώρο με την προσέλκυση και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν την κοινή επιθυμία οι πόροι του προγράμματος «JESSICA» για τη Θεσσαλία να αξιοποιηθούν για το έργο αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης εκσυγχρονισμού του θεσσαλικού δικτύου.

Για το  econews

Newslink Hellas

Σχόλια