Ηλεία: δηλητηριάζουν δεκάδες σκυλιά με φόλες

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ασυνείδητοι δηλητηριάζουν με φόλες το τελευταίο διάστημα δεκάδες σκυλιά στην Ηλεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, πριν λίγες ημέρες, στην περιοχή της Κυλλήνης, κτηνοτρόφος έριξε φόλα σε σκυλί που ήταν εντός περιφραγμένου χώρου, ισχυριζόμενος ότι με το γάβγισμά του ενοχλούσε το κοπάδι του.

Δυστυχώς το άτυχο ζώο πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους χωρίς να προλάβει να του προσφέρει βοήθεια ο κτηνίατρος.

Οι κυνηγοί της Ηλείας καταγγέλλουν ότι οι ασυνείδητοι με τις φόλες «χτυπούν» οργανωμένα και στο δάσος της Φολόης.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καταπατούν δασικές εκτάσεις, τοποθετούν φόλες περιμετρικά της περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν την προσέγγιση των κυνηγών και να μην αποκαλυφθούν οι παρανομίες τους.

Όπως αποκάλυψε στην Ελευθεροτυπία η διευθύντρια της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας, Π. Σπυροπούλου, παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες και στην Κρέστενα με το θάνατο από φόλες δύο σκυλιών που ζούσαν μέσα σε περιφραγμένο χώρο.

Επιπλέον, η κ. Σπυροπούλου υπενθύμισε επίσης τη φρικτή θανάτωση αλόγου από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του 2010, μια υπόθεση που δεν έχει προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί μήνυση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηλείας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια