Παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά απόβλητα

0
23

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος Solena, υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν ότι υπογράφηκε επιστολή πρόθεσης για τη μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων, σε σημαντικό μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί η Alitalia.

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν «εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ετησίως στερεών αστικών αποβλήτων» σε βιοκαύσιμο «που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 96%» σε σχέση με την κηροζίνη.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός όμιλος Solena, επιτρέπει την αεριοποίηση σε υψηλές θερμοκρασίες των αποβλήτων, πριν την υγροποίηση αυτού του αερίου για χρήση του ως καύσιμο στα αεροσκάφη.

Είναι η δεύτερη συμφωνία που εξασφάλισε ο αμερικανικός όμιλος με αεροπορική εταιρεία.

Το Φεβρουάριο του 2010, η εταιρεία Solena συμφώνησε με τη British Airways για τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, που θα χρησιμοποιήσει ο βρετανικός αερομεταφορέας για τον στόλο του μετά το 2014.

H εν λόγω μονάδα θα παράγει 73 εκατ. λίτρα καυσίμου ετησίως, από 500.000 τόνους αστικών στερών αποβλήτων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια