Ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου στην Ιαπωνία

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ισχυρή έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, προκαλώντας τη θραύση δεκάδων τζαμιών και τον τραυματισμό μιας 29χρονης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τέφρα και πέτρες εκτοξεύτηκαν σε ύψος μέχρι και 2.000 μέτρων κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ηφαίστειο Σινμοεντάκε.

Η έκρηξη αυτή υποχρέωσε τις Αρχές να διευρύνουν την ακτίνα της ζώνης κινδύνου γύρω από το ηφαίστειο Σινμοεντάκε, ύψους 1.420 μέτρων που βρίσκεται στο νησί Κιούσου, το οποίο «ξύπνησε» την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια.

Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε χθες μετά τις 8 το πρωί τοπική ώρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του δήμου Κιρισίμα, θραύσματα τζαμιού από τα παράθυρα ενός νοσοκομείου τραυμάτισαν μια γυναίκα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ τα τζάμια που έσπασαν λόγω της έκρηξης σε σχολεία και δημόσια κτίρια υπολογίζονται σε σχεδόν 200.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας μετά την έκρηξη, διεύρυνε την ακτίνα ζώνης κινδύνου γύρω από το ηφαίστειο, από τρία σε τέσσερα χιλιόμετρα.

Περισσότεροι από 600 κάτοικοι της Τακαχάρου, πόλης της νομαρχίας του Μιγιαζάκι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα.

Δείτε το video με την έκρηξη και τις αστραπές στο ηφαίστειο

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια