Εξερευνώντας τον Βιότοπο της Καφέ Αρκούδας

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ σε συνεργασία με το ΚΠΕ Γρεβενών δημιούργησε μία πρωτότυπη ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Pindos-Grevena (Εφαρμογή δράσεων διαχείρισης για την προστασία της καφέ αρκούδας και του οικοτόπου προτεραιότητας μαύρης πεύκης), που απευθύνεται τόσο σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, όσο και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει το Νομό Γρεβενών.

Με τη βοήθεια μιας μικρής αρκούδας, η οποία αποτελεί και τον οδηγό των μαθητών στην περιήγηση τους στο Ν. Γρεβενών, θα μπορέσουν τα παιδιά να μάθουν πολλές πληροφορίες αφενός για την ίδια την αρκούδα, η οποία αποτελεί εμβληματικό είδος του νομού, και αφετέρου για τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές της περιοχής, τα δάση, τα ποτάμια, τους οικισμούς, τα γεφύρια, αλλά και το καθεστώς προστασίας της.

Η περιήγηση γίνεται μέσω ενός χάρτη ο οποίος έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύει τον ενδιαφέρον των μαθητών.

Η αρκούδα-οδηγός, διασχίζοντας το νομό θα μας ταξιδέψει μέσα από τις τέσσερις εποχές, στα Μαστοροχώρια, τον Ποταμό Βενέτικο, τη Βάλια Κάλντα, τον Όρλιακα, το Σμόλικα και τη Βασιλίτσα. Σε κάθε στάση της αρκούδας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλές πληροφορίες μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Δείτε τη ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή

****η φωτογραφία είναι από την Καλλιστώ

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια