Το περιβάλλον κυρίαρχο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

H πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε χθες, ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, «το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι η αιρετή Περιφέρεια «ανοίγει όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον στη Θεσσαλία» και επιζητεί «τη σύγκλιση απόψεων και τη συνεργασία όλων των παρατάξεων με απόλυτο σεβασμό στην προσέγγιση που έχει κάθε παράταξη στα γενικότερα ζητήματα».

Επίσης, επισήμανε ότι η αιρετή Περιφέρεια ξεκινά συμβολικά τις παρεμβάσεις από το «σπίτι» της και ήδη μελετώνται «ποιες παρεμβάσεις είναι αναγκαίες ώστε στα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας με ταυτόχρονη βελτίωση των συνθηκών για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανάφερε, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις ταράτσες των κτιρίων ή εναλλακτικά να εγκαταστήσουμε «πράσινες ταράτσες».

Επιπρόσθετα, επεξεργαζόμαστε την ιδέα να εφαρμόσουμε πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής ενός κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε «πράσινο», οικολογικό κτίριο με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και φιλικό προς το περιβάλλον», είπε.

Επίσης, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε τη σύσταση «Θεσσαλικού FORUM για το Περιβάλλον», ως βασικού θεσμού διαβούλευσης με την κοινωνία των πολιτών, την αυτοδιοίκηση, το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για την Περιβαλλοντική Πολιτική στη Θεσσαλία, αλλά και για την δημιουργία επιτροπής για το Περιβάλλον.

Τέλος , αναφέρθηκε στο θέμα των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην Ελλασόνα, τονίζοντας ότι «Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο εξόρυξης λιγνίτη από τα κοιτάσματα της επαρχίας Ελασσόνας».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια