Έρευνες για χρυσό στις Σέρρες

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ερευνητέα χαρακτηρίστηκε, με απόφαση του ΥΠΕΚΑ, η περιοχή Μαύρα Λιθάρια, που βρίσκεται κοντά στο Άγκιστρο στις Σέρρες, καθώς στο υπέδαφός της «κρύβονται» πολλά και σημαντικά μεταλλεύματα, μεταξύ των οποίων και χρυσός.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στην περιοχή έχουν δεσμευτεί  δέκα στρέμματα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έρευνες για τυχόν ανεύρεση αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων χρυσού.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ μάλιστα, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), έχει ήδη προχωρήσει σε δειγματοληψίες.

«Η ύπαρξη κοιτασμάτων χρυσού στο Άγκιστρο είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια, αφού τα μεταλλεία χρυσού που υπήρχαν στην περιοχή, μαζί με τα αντίστοιχα του Παγγαίου Καβάλας «χρηματοδότησαν» την ελληνική εκστρατεία κατά των Περσών υπό τον Μέγα Αλέξανδρο το 334 π.Χ.», δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής, Απόστολος Καρύδας.

Παράλληλα τόνισε ότι «το σημείο αυτό, που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές κλιμάκια του ΙΓΜΕ αλλά και πανεπιστήμια, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ζώνη λειμωνιτικών εμφανίσεων χρυσού στον ορεινό όγκο, τόσο του Αγκίστρου, όσο και των εκείνων της Βροντούς και του Μενοικίου όρους».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια