Δάσος Φολόης: κόβουν βελανιδιές 300 ετών

1
71

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου – Φολόης, ο «Ωλονός», καταγγέλλουν ότι κάποιοι στο προστατευόμενο δάσος της Φολόης κόβουν σπάνια δέντρα και τα πουλάνε. Μάλιστα υπάρχει δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό με τα δέντρα που έχουν κοπεί στο Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», τα συγκεκριμένα δέντρα κόπηκαν από τη δεξιά πλευρά της εθνικής οδού 111 Πάτρας -Τρίπολης, κοντά στα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων Αντρωνίου και Μπουκοβίνας, μεταξύ της διασταύρωσης προς Αμαλιάδα και του χώρου δασικής αναψυχής (πικνίκ), παράπλευρα των μυκηναϊκών τάφων.

«Η ειρωνεία είναι ότι αυτές τις μέρες διοργανώνονται με ιδιωτική πρωτοβουλία αναδασώσεις στο νομό μας και εμείς από την άλλη αφήνουμε τους ασυνείδητους εμπόρους να κόβουν βελανιδιές 300 ετών. Οι «βασίλισσες» βελανιδιές κόπηκαν τη νύχτα, φορτώθηκαν σε ρεμούλκα που την έσερνε τρακτέρ και το μόνο ίχνος που μαρτυράει την παρανομία των ξυλοκόπων είναι το πριονίδι των κομμένων δέντρων» καταγγέλλουν τα μέλη του συλλόγου.

Το δάσος της Φολόης βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του όρους Ερυμάνθου. Είναι από τα σπανιότερα δάση μοναδικό στα Βαλκάνια.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το δασος στη φολοη εξαφανιζεται απο τους παρανομους ξυλεμπορους.το δασαρχειο κανει τα στραβα ματια.

Comments are closed.