«Τρισδιάστατα» Φωτοβολταϊκά μέσα στο 2011

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

H Αμερικανική εταιρεία «Solar 3D»ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας ηλιακών κυψέλων, μεγαλύτερης και καλύτερης απόδοσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά εκτιμάται ότι μέσα στο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί και θα μπορεί να φτάσει στο  τελικό στάδιο η εταιρεία και να παρουσιάσει τα νέα φωτοβολταικά κύτταρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Solar 3D» Jim Nelson, δήλωσε ότι «ήδη βρισκόμαστε πολύ μπροστά από το αρχικό μας πλάνο και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε ολοκληρώσει και θα μπορούμε να παρουσιάσουμε τη νέα γενιά φωτοβολταϊκών μεγαλύτερης απόδοσης».

«Η νέα τεχνολογία που εφαρμόζουμε σε πειραματικό στάδιο, είναι εμπνευσμένη από τεχνικές διαχείρισης του φωτός που χρησιμοποιούνται στις συσκευές οπτικών ινών», τόνισε ο Jim Nelson.

Τα «τρισδιάστατα» φωτοβολταϊκά αναμένεται να φέρουν επανάσταση στην αγορά, γιατί συγκριτικά με τα συμβατικά, απορροφούν  περισσότερη ηλιακή ενέργεια.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπεις μια επιστημονική θεωρία να γίνεται πραγματικότητα. Ανακατασκευάζουμε από την αρχή τις ηλιακές κυψέλες με στόχο να είναι περισσότερο αποδοτικές.  Εξίσου σημαντικό είναι ότι η νέα τεχνολογία θα είναι συμβατή με τις ήδη υπάρχουσες διαδικασίες κατασκευής και τις εγκαταστάσεις μαζικής παραγωγής», τόνισε ο Nelson.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια