Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: τι δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης στο Interfax

0
6
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπέρ της κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τάχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ».

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε την περιβαλλοντική ασφάλεια και προστασία που εγγυάται ο αγωγός και σημείωσε με νόημα πως «αν κάποιος άλλαξε θέση, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Βούλγαροι εταίροι μας», αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει ευθέως τις παλινωδίες της βουλγαρικής πλευράς στο ζήτημα. Αναφέρθηκε επίσης στη βούληση της Ελλάδας για την ολοκλήρωση του έργου τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει στη Βουλή το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο πετρελαιαγωγός ανακηρύσσεται σε «σχέδιο εθνικής σημασίας» και επιλύονται όλα τα εκκρεμή ζητήματα και οι διαδικασίες για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα “επικρατήσει η λογική (σσ στη βουλγαρική πλευρά) και θα γίνει αντιληπτή η σημασία αυτού του σχεδίου, καθώς και τα οφέλη, που θα έχουν όχι μόνο οι τρεις χώρες μας, αλλά και όλη η Ευρώπη».

Τέλος, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως ο πετρελαιαγωγός αγωγός “Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη συμφέρει και την Τουρκία» , σημειώνοντας ότι θα μειωθεί σημαντικά η επιβάρυνση των Στενών του Βοσπόρου και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, την ίδια στιγμή, που «ο αγωγός μας είναι πολύ πιο φτηνός και πιο προχωρημένος από άποψης σχεδίασης και προετοιμασίας» και θα μπορούσε να συνδυαστεί και να συνεργαστεί με τον επίσης υπό σχεδίαση αγωγό Σαμψούντα – Τζεϊχάν.

Για το econews
Newslink

Σχόλια