Απεργίες και αυξήσεις στα μέσα μεταφοράς

0
22

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με μικρές τροποποιήσεις.

Απο νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του μετρό έχουν καταλάβει το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για να περιφρουρίσουν την 24ωρη απεργία. Επίσης την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 16:00, προκειμένου να λάβουν μέρος στη γενική τους συνέλευση.

Το Σάββατο πάντως, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, αποφασίστηκε να απεργήσουν οι εργαζόμενοι την Τρίτη και την Τετάρτη, ώστε να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους για την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σε αυτό προβλέπεται ότι από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011, ενώ προτεραιότητα στις μετατάξεις θα δοθεί στους αποσπασμένους εργαζόμενους εκτός ΟΑΣΑ. Από το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή αφαιρέθηκε ο όρος «κατάργηση» των ΣΣΕ και γίνεται πλέον λόγος για «αντικατάσταση».

Από την Τρίτη εν τω μεταξύ, 1 Φεβρουαρίου, τίθενται σε ισχύ οι νέες, αυξημένες -μέχρι και 80%– τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

Από τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια. Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια