ΑΠΕ: διπλασιασμό των επενδύσεων ζητά η ΕΕ

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Να διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ζητά από τα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι οι συνολικές επενδύσεις θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον τα 70 δισ. ευρώ τον χρόνο έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ενεργειακή επάρκεια.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν τον διπλασιασμό των ετήσιων επενδύσεων σε ΑΠΕ από 35 δισ. ευρώ ετησίως σε 70 δισ. ευρώ», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομισιόν τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ η ΕΕ συνεχίζει την προσπάθεια για την επίτευξη, μέχρι το 2020, των στόχων που αφορούν στην ενέργεια, τα περισσότερα κράτη μέλη δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει για το 2010.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το περασμένο έτος η κατασκευή αιολικών πάρκων μειώθηκε κατά 1/10.

«Αν τα κράτη μέλη συνεργαστούν και παράγουν καθαρή ενέργεια εκεί που κοστίζει λιγότερο, τελικά θα επωφεληθούν οι εταιρείες, οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι», τόνισε σε δηλώσεις του ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την ενέργεια, Guenther Oettinger.

Παράλληλα ο κ. Oettinger αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εξίσωσης των κοινοτικών επιδοτήσεων στον τομέα των ΑΠΕ, ενώ επισήμανε ότι για να πραγματοποιηθούν επενδύσεις χρειάζεται μεγαλύτερη συνοχή και διαφάνεια.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια